Bedrijf in beeld
Pro Risk Assurantiën, ook thuis in agrarische verzekeringen

Op zoek naar een woning in een meer dorpse omgeving kwam Remco Köhler van Pro Risk Assurantiën aan het Braassemhof in Roelofarendsveen terecht. Samen met zijn vrouw en zoontje woont en werkt hij hier al ruim vijf jaar met heel veel plezier. ‘Als we in onze vrije tijd gaan varen of wandelen hebben we nog steeds een vakantiegevoel’ vertelt Remco enthousiast.

Maar geen vrije tijd zonder dat er gewerkt wordt. Remco runt samen met zijn vrouw en een medewerker een professioneel assurantiekantoor. ‘Wij bestaan nu 10 jaar en adviseren bedrijven op het gebied van verzekeringen. Voordat ik voor mezelf begon werkte ik al ruim 15 jaar in het vak. Ik mag me zelf officieel Registermakelaar in Assurantiën noemen.’

Lees meer... >>

Hans van der Meer Astilbe

Sinds oktober 2009 is het glastuinbouwgebied in Nieuwe Wetering een nieuw, toekomstbestendig sierteeltbedrijf rijker: van der Meer Astilbe aan de Korte Oostweg. Eigenaren Hans en Els van der Meer vestigden zich op de voormalige tulpenbroeierij nadat zij hun bedrijf aan het Noordeinde in Roelofarendsveen moesten verkopen voor de ontwikkeling van het woningbouwproject het Braassemerland.

Lees meer... >>

Ketensamenwerking – en integratie als toekomstperspectief

Potplantenkwekerij van der Does is al sinds 1967 in Woubrugge gevestigd. Ooit begonnen als kwekerij van onder andere komkommers, heeft het bedrijf zich in de afgelopen 43 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende kwekerij van Campanula’s, Cyclamen en Helleborus. Bij bewoners in en om Woubrugge is het bedrijf aan de Tuindersweg vooral bekend om de bloemenwinkel die vooraan de kwekerij gevestigd is.

Lees meer... >>

Groot in een kleine productgroep
Aan de Noorderhemweg in Roelofarendsveen runt Jeroen Hogenboom samen met zijn ouders een bloemkwekerij. Jeroen is daarmee de derde generatie binnen het bedrijf, zijn vader de tweede. (O)pa Hogenboom startte ooit het bedrijf als groentekweker, maar stapte naar verloop van tijd over op de bloementeelt.

 

Lees meer... >>

Veense Dahlia’s voor de Europese markt

Een bezoek aan J.J.P. Hogenboom VOF

Geen enkele bezoeker van het glastuinbouwbedrijf van Ruud Hogenboom zal vermoeden binnen te stappen bij de grootste Nederlandse kweker van Dahlia’s. Het  bedrijf aan de Floraweg 34 in Roelofarendsveen is immers nog geen hectare groot. Toch is dit het hart van een bedrijf dat inmiddels 3,5 hectare beslaat.

Lees meer... >>

Willem Kuipers BV, een echt Veens bedrijf

Iedereen in Roelofarendsveen en omstreken heeft ze vast wel eens gezien: de vrachtwagens met op de zijkant een opgestoken duim. Het zijn de vrachtwagens van Willem Kuipers BV. Maar wie of wat is Willem Kuipers BV eigenlijk?

Lees meer... >>