Skip to main content

Willem Kuipers BV, een echt Veens bedrijf

Iedereen in Roelofarendsveen en omstreken heeft ze vast wel eens gezien: de vrachtwagens met op de zijkant een opgestoken duim. Het zijn de vrachtwagens van Willem Kuipers BV. Maar wie of wat is Willem Kuipers BV eigenlijk?

Van automonteur naar kwaliteitskweker
Willem Kuipers is een potplantenbedrijf, gevestigd aan de Floraweg in Roelofarendsveen. Eigenaar Willem Kuipers begon zijn werkend leven als automonteur en werd later vrachtwagenchauffeur. Willem, die altijd al kweker had willen worden, bedacht zich geen moment toen hij in 1989 de mogelijkheid kreeg een kwekerij over te nemen. Vanaf dat moment runt hij samen met zijn vrouw een begoniakwekerij. In 2000 en 2008 breidde Willem zijn bedrijf uit door twee kwekerijen aan de Floraweg te kopen. Vanaf 2000 is ook de zoon van Willem actief in het bedrijf.

Begonia’s
Anno 2010 is het bedrijf 2,5 hectare groot en gespecialiseerd in het vermeerderen van begoniastekken en in het afkweken van bloeiende begonia’s in potmaat 9. Het bedrijf levert de geproduceerde planten aan klanten in heel Europa. Ze doen dit in samenwerking met op de veiling FloraHolland gevestigde exporteurs. Willem Kuipers vermeerdert en teelt, de exporteurs dragen zorg voor de verkoop, exportafhandeling en transport naar de internationale klanten. Willem Kuipers BV biedt werkgelegenheid aan 7 vaste fulltime medewerkers, 2 parttimers en 3 scholieren, die ingezet worden op zaterdag en in de vakantieperioden.

Roelofarendsveen vanwege centrale ligging
Willem Kuipers en zijn vrouw zijn geboren en getogen ‘Veenders’. Maar dat is niet de enige reden waarom ze met hun bedrijf nog steeds gevestigd zijn in de gemeente Kaag en Braassem. De centrale ligging van het bedrijf ten opzichte van de klanten (exporteurs) op de veilingen Aalsmeer en Naaldwijk is minstens even belangrijk. Hierdoor kunnen ze voldoen aan de groeiende vraag van exporteurs om bestellingen dezelfde dag nog af te leveren. Of zoals Willem zelf zegt: “’s Ochtends vroeg bij ons bestellen, is gegarandeerd voor 13.00 uur dezelfde dag geleverd krijgen!”

Meer informatie
Voor meer informatie over het bedrijf: www.willemkuipersbv.nl of 06 – 53287453