Skip to main content

Greenports op zoek naar tuinbouw CEO

22 november 2010

In januari moet duidelijkheid komen over de opsplitsing van Greenport Nederland in een privaat en een publiek deel. Ook zou dan meer bekend moeten zijn over de bezetting van de zogeheten high level Group inclusief een tuinbouw-ceo.

De stuurgoep Greenport Nederland heeft besloten het advies van de Commissie Nijkamp over de bestuursvorm van Greenport Nederland op te volgen. Dat maakte voorzitter Sjaak van der Tak donderdag bekend op de Najaarsconferentie van Greenport Nederland in Eelde.

Boegbeeld
“Een topgroep en één boegbeeld”, vertaalt Van der Tak de High level Group en de CEO uit het rapport van Nijkamp. “Daarmee krijgt de tuinbouw zeg maar één grote branche-organisatie, met één bestuur, één aansturing en één mond. Een koepel, boven een sector met heel veel telers, veel handelaren en veel organisaties.”

Bouwend Nederland
De ceo moet iemand zijn met evenveel uitstraling als Elco Brinkman die eenzelfde functie bekleed voor Bouwend Nederland. Deze koepelvereniging voor alle bouwbedrijven in Nederland staat model voor de nieuwe tuinbouworganisatie.

Bron: Groenten & Fruit