Skip to main content

Veense kweker Hoogenboom wint nationale kwaliteitsprijs

31 oktober

De Interpolis Quality Cup 2012 is uitgereikt aan Kwekerij De Zweetdruppel uit Roelofarendsveen voor de Chrysant Saffina en aan Stolk Brothers uit Bergschenhoek voor de Anthurium Rainbow Champion. De VKC-jury: “Het niveau van de inzendingen voor de Interpolis Quality Cup was dit jaar ongekend hoog.”

De prijs is uitgereikt door Willem Snoeker van Interpolis Agro op de eerste dag van de Horti Fair in Amsterdam RAI. In zijn speech benadrukte Snoeker: “Wij zijn trots op de kwaliteit van de Nederlandse tuinbouw. Het Interpolis House of Quality is dé plek waar telers het topniveau van hun teeltprestaties laten zien. Met de Interpolis Quality Cup en de onafhankelijke keuring door de VKC ondersteunen wij graag de kwaliteitsverbetering in de teelt van bloemen en kamerplanten’’.

De overige zeven genomineerden waren Royal Van Zanten uit Rijsenhout met Pot Chrysanthemum ‘Zanminuit’ Inuit, Holstein Flowers uit De Lier met Gerbera ‘Aladin’, Royal Base Corporation uit Taipei, Taiwan met Phalaenopsis ‘Sogo Yukidian’, Kwekerij Atlantis uit Monster met de Medinella ‘J’Adore Dolce Vita, DK DeRoose-Kuipers uit De Kwakel met Nepenthes alata, Kwekerij De Googh uit Oude Wetering met Euphorbia fulgens ‘Orange Queen’, Vet-Boon uit Ursem met Brassica oleracea ‘Bogdana’ en de Bromelia Specialist uit Moerkapelle met ‘Bromelia Guzmania Amor’.

Ook dit jaar is de New2Market Award uitgereikt, de prijs voor de beste marktintroductie in de categorieën snijbloemen en potplanten. De inzending van Kwekerij Atlantis uit Monster met Medinella J’Adore Dolce Vita en Montana Lysianthus uit Poeldijk met Eustoma russellianum ‘Rosanne Green’ werden door de VKC-jury beoordeeld als beste introductie 2012/2013.

De rode loper wordt net als vorig jaar uitgelegd door Javado en Hilverda De Boer. Dit betekent dat de winnaars van de New2Market Award als ook de winnaars van de Interpolis Quality Cup een jaar lang internationale marktondersteuning ontvangen van deze exportbedrijven.
De kwaliteit van de inzendingen was hoog dit jaar, aldus de VKC. “De meer dan honderd juryleden waren onder de indruk van de aangeleverde bloemen en planten.”