Skip to main content

10.000 bezoekers ‘Kom in de Kas’ Aalsmeer

5 april 2011

Op zaterdag 2 april heeft Johan Remkes, commissaris van de Koningin in Noord-Holland, in Kudelstaart ‘Kom in de Kas’ geopend.

‘Kom in de Kas’ is een landelijk publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw waarbij honderden gastvrije groenten-, bloemen-, en plantenkwekers hun deuren openen voor het publiek. Gedurende het hele weekend namen in de regio Aalsmeer ruim 10.000 bezoekers een kijkje in de kas.

De heer Remkes benadrukte in zijn speech het belang van Greenport Aalsmeer. “Op het gebied van food en flowers kijkt de hele wereld naar Nederland. Wat betreft bloemen is Greenport Aalsmeer één van de grootste handels- en kenniscentra ter wereld. In deze sector wordt hard en goed gewerkt. Laat dat maar zien en wees er trots op!”

Greenport Aalsmeer is één van de vijf Greenports in Nederland. Het is het grootste wereldhandels- en kenniscentrum voor de sierteeltsector met in het hart bloemenveiling Aalsmeer. Zij zorgt voor 50.000 voltijd banen en kent een omzet van 3 miljard euro per jaar. Er wordt in de regio samengewerkt aan duurzaamheid, innovaties, internationale concurrentiepositie en imagoverbetering voor de hele sector.

In Greenport Aalsmeer werken aan een vitale toekomst voor de bloemen- en plantensector: de Provincie Noord-Holland, Stadsregio Amsterdam, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Nieuwkoop, Kaag en Braasem en Uithoorn samen met het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door FloraHolland, de Kamer van Koophandel Amsterdam, BloomingBreeders, Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB), LTO Noord-Glaskracht en NAK tuinbouw.