Skip to main content

FloraHolland-leden vieren feest

22 november 2011

FloraHolland-leden vierden afgelopen zaterdag het 100-jarig bestaan van hun veiling enthousiast mee. Meer dan 6.500 coöperatieleden en hun partners bezochten het feest voor kwekers/leden met optredens van Marco Borsato en Karin Bloemen. Locatie was FloraHolland in Rijnsburg, waar de aanvoerhal voor twee feestavonden was opgetuigd.

“Met zo’n feest geeft FloraHolland wel weer een visitekaartje af”, zegt teler Herman de Jong van De Jong Flowers uit De Kwakel. “Het vervoer per bus, de hele entourage, de artiesten en de verzorging: alles was perfect georganiseerd. Daar word je wel trots van op de coöperatie!”.

Rijnsburg was op vrijdag al het decor voor het feest voor medewerkers van de veiling. Uit Naaldwijk, Bleiswijk, Rijnsburg, Eelde, Aalsmeer en Boskoop kwamen in totaal zo’n 5.000 mensen naar het medewerkersfeest.

Met het eerdere relatie-evenement in Scheveningen, in aanwezigheid van de Koningin, en de festiviteiten die in Israël, Ethiopië en Kenia nog op het programma staan, vieren alles bij elkaar ruim 12.000 mensen deze maand het 100-jarig bestaan van de coöperatie.

Voices of FloraHolland

Soul, funk en eigentijdse clubsounds in Club Purple, theater en straatmuzikanten in de Groene Oase, Noord-Afrikaanse en Méditerrane sferen in de Blue Lounge, meezingen en polonaise in het House of Orange of het centrale programma in de fraai gedecoreerde White Space: de feestlocatie bood de bezoekers heel wat verrassingen. Ook culinair was er uit alle windstreken van alles te genieten. Top-optredens op het kwekersfeest werden verzorgd door de ‘Voices of FloraHolland’, Marco Borsato en een groot FloraHolland-gospelkoor. Karin Bloemen verzorgde op beide feesten in Rijnsburg samen met dit gospelkoor de openingsact.

Bracht Borsato de handen op elkaar, de ‘Voices of FloraHolland’ deden niet voor hem onder. Acht FloraHolland-medewerkers en twee solisten uit het kwekersvak betoverden met hun solo’s een groot publiek. Het FloraHolland-gospelkoor en de ‘Voices’, die al maanden voor dit optreden repeteerden, traden op beide avonden op.