Skip to main content

Geldkraan VKC gaat dicht

13 maart 2012

2012 is het laatste jaar dat Productschap Tuinbouw geld beschikbaar stelt aan de VKC, de autoriteit voor het registreren en jureren van bloemen en planten in Nederland.

De sectorcommissie Bloemen heeft de verdeling van de budgetten voor 2012 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat de VKC dit jaar voor het laatst subsidie krijgt – te weten: €450.000. Daarna houdt het op, aangezien de VKC-activiteiten “niet binnen de nieuwe kerntaken van het PT” passen.

Andere werkzaamheden
De Stichting VKC denkt erover om de werkzaamheden aan te passen en kijkt daarnaast naar andere manieren van financiering. De stichting zoekt een oplossing in een verregaande samenwerking met andere organisaties, zoals Florecom, VBN en “‘clubs’ uit de bomen- en bollensector”. Ook overweegt de VKC geld te gaan vragen voor diensten, blijk uit het jaarverslag over 2011.

Einde sectorcommissie Bloemen
De sectorcommissie Bloemen van Productschap Tuinbouw gaat zelf ook op de schop. Na 1 april 2012 gaan de commissies Bloembollen, Bomen en Hoveniers samen met de commisie Bloemen op in de sectorcommissie Sierteelt en Groen.

Bron: Productschap Tuinbouw