Skip to main content

Greenportcafé bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen

26 augustus 2011

‘In de sierteeltsector geld verdienen met duurzaamheid’ is het thema van het Greenportcafé Aalsmeer e.o. op donderdag 15 september. Dit tweede Greenportcafé wordt gehouden bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen. Sprekers zijn Aldo Breed van DekaMarkt, Joost Wesselman van Wesselman Flowers en Piet Kelderman van Ciccolella. Moderator is John van Ruiten van Naktuinbouw. Sectorgenoten kunnen zich aanmelden via www.greenport-aalsmeer.nl en het programma begint om 16.00 uur


Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij de overheid en krijgt in het bedrijfsleven ook steeds meer aandacht. Maar hoe werkt het in de praktijk en hoe kunnen ondernemers in de sierteeltsector er ook geld mee verdienen? En hoe kan duurzaamheid de positie van de Greenport Aalsmeer versterken? Daarover gaat het tijdens het Greenportcafé op 15 september.

Levendige discussie
Met het programma en de sprekers Aldo Breed van DekaMarkt, Joost Wesselman van Wesselman Flowers in Roelofarendsveen Piet Kelderman van Ciccolella rekenen de organisatoren van het Greenportcafé op een levendige discussie. Steeds intensiever profileren supermarkten als DekaMarkt zich met duurzaamheid. Daarnaast neemt het belang van de retail voor de de bloemen- en plantenafzet toe. Wesselman Flowers is in de categorie bolgewassen als nummer 1 geëindigd bij Ranking the Grower. Deze kwekerscompetitie had dit jaar duurzaamheid als thema. Wesselman is het enige bedrijf uit Greenport Aalsmeer dat als eerste eindigde. Ciccolella, van oorsprong Italiaans met in Nederland onder meer de handelsbedrijven Topflora, Zurel, Sierex, Disva en Disflor, positioneert zich met een nieuwe visie op duurzaamheid. Het eigen groenlabel ‘Green Vision’ maakt hier deel van uit.

Dit keer Roelofarendsveen
Het eerste Greenportcafé werd gehouden in De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug en trok meer dan 100 belangstellenden. Het ondernemersgehalte was met 75% uitzonderlijk hoog en daardoor kwam de netwerkfunctie goed uit de verf. Op 15 september wordt het cafékarakter versterkt en is er ook een informatiemarkt. Om te onderstrepen dat de Greenport zich uitstrekt over meerdere gemeenten en provincies, wordt het tweede Greenportcafé in het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen gehouden. De gemeenten Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Uithoorn, Amstelveen, Haarlemmermeer en Aalsmeer
maken deel uit van het samenwerkingsverband.

Extra optie: rondleidingen
Een extra optie voor geïnteresseerden zijn dit keer rondleidingen bij Naktuinbouw. Voor de gasten van het Greenportcafé beginnen deze interessante bedrijfsbezoeken om 14.30 uur. Van 15.30 tot 16.00 uur is er de inloop voor het café. Voor de presentaties en de discussies is tijd ingeruimd tussen 16.00 en 17.00 uur. Vervolgens staat de borrel klaar, kan de informatiemarkt worden bezocht en de kennismaking met branchegenoten worden geïntensiveerd.