Skip to main content

Promotie Nederlandse bloemen en planten in Rusland

29 augustus 2011

Expo Flora Russia 2011 staat in de startblokken en is gereed om te worden gelanceerd. 174 standhouders uit Rusland en vele andere landen participeren in deze eerste editie en vormt hiermee door het specifieke sectorgerichte productenprofiel de eerste 100% internationale sierteeltvaktentoonstelling van Rusland. Het zijn om deze reden dan ook voornamelijk veredelaars, kwekers en de handel die met een stand op deze vakbeurs deelnemen. Nederland heeft met 37 Nederlandse inzenders ver uit de grootste Nederlandse inzending van alle drie beurzen die in diezelfde week plaatsvinden in Moskou.

 

De Expo wordt gehouden op de mooist denkbare plek in Moskou, pal naast het Kremlin, met uitzicht op het Rode Plein, in het beroemde gebouw Manezh – de voormalige Manege van de hoofdstad Moskou. Meer dan 1000 grote bloemstukken zullen worden gecreëerd en gepresenteerd door een team van meer dan 50 bloemenarrangeurs, waarvan alleen al 32 bloemenkunstenaars uit Nederland zijn ingevlogen. De bloemen en planten die zullen worden tentoongesteld zijn vanzelfsprekend de meest populaire en nieuwste soorten die geschikt zijn voor de Russische markt.

 

Overige participanten die deelnemen in dit unieke sierteelt vak evenement, zijn de belangrijkste bloemen producerende en -veredelende landen van het moment, te weten o.a. Ecuador, Kenya, Ethiopië, Colombia, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Israël. Ecuador spant de kroon met een totaal van bijna 50 deelnemende kwekers uit dit belangrijke Zuid Amerikaansen land.

De beurs wordt geopend op dinsdag 30 augustus om 10:00 uur door de kamer van koophandel van Moskou en tevens zullen de ambassadeurs van o.a. Ecuador, Kenya en Ethiopië een woord richten tot de aanwezigen. De beurs is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur en gedurende de beursuren zullen ook diverse seminars en product demonstraties worden gegeven. Tijdens de officiële openingsreceptie op dinsdagavond om 18:00 uur zullen de winnaars bekend worden gemaakt van de Best Breeder & Best Grower Quality Award Competitions. De jury wordt gevormd door een aantal belangrijke vertegenwoordigers uit de Russische sierteeltindustrie. Toegang tot de beurs is gratis voor iedereen die in het vak zit. Entreekaarten kunnen op een eenvoudige wijze worden verkregen via de web site www.expoflorarussia.com. Middels registratie op deze web site ontvangt u direct een persoonlijk entreebewijs per email voor alle beursdagen.