Skip to main content

Minder bloemen en planten op de markt in september

11 oktober 2012

In de maand september werden er, ondanks dat er een veildag meer was, minder bloemen en planten aangevoerd. De aanvoerdaling was met 9 procent fors. De omzet bij FloraHolland daalde met 6 procent.

Bij de bloemen werden er 9,5% minder stelen aangevoerd. Bij sommige producten pakte dit goed uit wat betreft prijsvorming. Zo brachten freesia en alstroemeria flink wat meer op. Over de gehele linie steeg de gemiddelde prijs slechts mariginaal van 21,9 naar 22,2 eurocent. De totale bloemenomzet van FloraHolland zat 8,6% in de min.

Kamerplanten gingen ook voor hogere prijzen van de hand. Gemiddeld brachten de planten 4 cent meer op. De aanvoer lag 7% onder het niveau van vorig jaar. De omzet van de kamerplanten viel uiteindelijk 4,7% lager uit dan vorig jaar.

Bij de tuinplanten werd er een omzetgroei van 13,2% gerealiseerd in september. Er kwamen iets minder stuks op de markt (-1%). Door het droge weer was de vraag naar tuinplanten redelijk goed; de gemiddelde prijs steeg met ruim tien cent tot € 0,84.