Skip to main content

Moederdag lijkt opnieuw beter dan Valentijnsdag

5 mei 2010

Moederdag lijkt dit jaar Valentijnsdag weer als belangrijkste bloemenverkoopdag in te halen. Dat meldt bloemenveiling FloraHolland.

 

Bij de bloemenveilingen van FloraHolland draait op dit moment alles om Moederdag. Ook vandaag zitten de veilingzalen vol met druk handelende inkopers. Op de zes marktplaatsen van FloraHolland (in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde) wordt deze week voor rond de 130 miljoen euro aan bloemen en planten verkocht. Dat is zo’n 70 procent meer dan in een normale veilingweek.

Vooral gemengde boeketten (met rozen, gerbera’s, chrysanten, lisianthus of lelies) in pasteltinten en frisse felle kleuren zijn een populaire moederdagaankoop. Daarnaast valt dit jaar de grote aanvoer in snijhortensia’s op.

Bij de kamerplanten blijft de potorchidee (Phalaenopsis) de absolute topper, gevolgd door potroosjes, kalanchoës en hortensiaplanten voor kamer of tuin. Ook andere tuin- en terrasplanten zoals jasmijn, campanula en hibiscus doen het goed.

Moederdag wordt zondag (de tweede zondag in mei) niet alleen in Nederland gevierd, maar ook in onder meer Duitsland, België, Italië, Zwitserland en de Verenigde Staten. Spaanse en Engelse moeders vierden hun moederdag al eerder dit jaar. Franse en Zweedse moeders moeten nog even op hun bloemetje wachten: zij zijn op 30 mei aan de beurt.

 

Bron: Agrarisch Dagblad