Skip to main content

Nieuw tulpenboek van IBC

18 augustus 2010

Het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) brengt een nieuw Tulip Picture Book uit.

Deze vierde druk bevat 750 nieuwe tulpencultivars en dat is 20 procent meer in vergelijking met de derde druk uit 2007. Van de afgebeelde cultivars staat een hectare of meer opgeplant in Nederland, van de botanische soorten een halve hectare of meer.

De introductie van het boek vindt plaats op de Hortifair, die van 12 tot en met 18 oktober plaatsvindt in de RAI in Amsterdam. Het boek bevat een inleiding in de talen Engels, Duits, Frans, Nederlands, Spaans, Deens, Zweeds, Noors, Russisch, Pools, Italiaans, Fins, Chinees en Japans en beschrijft de cultivars. Van alle cultivars is de bloem close-up afgebeeld.

Omdat de broeierij op pot een grote vlucht heeft genomen, zijn er aparte hoofdstukken opgenomen met cultivars op pot en botanische tulpen. Bij elke afbeelding staat informatie over de geschiktheid voor de broeierij, de tuin of de pot, en broeierij-informatie zoals de lengte, de koudeperiode en de vroegste inhaaldatum. Deze informatie is aangeleverd vanuit het onderzoek en de broeierij. Deze geheel vernieuwde uitgave kost € 15,- exclusief BTW en verzendkosten. Wie bestelt bij voorinschrijving ontvangt 10 procent korting. Het bestelformulier kan worden gedownload van de website: www.bloembollencentrum.nl, of aangevraagd via e-mail: order@bulbsonline.org.

 

Bron: Agrarisch Dagblad