Skip to main content

Nieuwe internetdatabase voor kamer- en tuinplanten

26 februari 2013

Op internet is een nieuwe database gelanceerd onder naam Wikiplant genaamd. In de database staanalle  kamer- en tuinplanten die in Nederland te koop zijn, zo meldt FloraHolland.

Wikiplant claimt objectief te zijn en informatie te geven over álle planten die in Nederland verhandeld worden. De database is gericht op plantenveredelaars en de groothandel, maar ook op bloemisten en interieurbeplanters. Verder kunnen stylisten en decorateurs ervan profiteren, stelt FloraHolland.

Kenmerken en verzorgingstips
De database is te doorzoeken op de uiterlijke kenmerken van de plant, de toepassingsmogelijkheden en extra eigenschappen, zoals luchtzuiverende werking. Ook worden verzorgingstips bij de planten gegeven. Daarnaast is er prijsinformatie: “Door een slimme softwarekoppeling kan elke gebruiker plantinformatie uit Wikiplant samenvoegen met actuele prijzen en beschikbaarheid.”

Inlogcode 
De database Wikiplant is ontwikkeld met behulp van een bijdrage van Productschap Tuinbouw door Ki Plant Concept. Niet iedereen heeft zomaar toegang tot de site: het is nodig een inlogcode op te vragen via Wikiplant.nl.