Skip to main content

Nieuwe promotie duurzame bloemen en planten

27 november 2012

Fair Flowers Fair Plants (FFP) en Milieu Programma Sierteelt (MPS) hebben de handen ineengeslagen om het duurzaamheidslabel FFP groot te maken bij bloemisten, tuincentra en consumenten.

Het duurzaamheidslabel FFP is nooit echt goed doorgebroken in de Europese markt. Dat komt volgens Stichting FFP en Stichting MPS doordat ‘aanbod en afzet niet goed op elkaar zijn afgestemd’. De stichtingen streven er met hun samenwerking naar dat duurzaam geteelde sierteeltproducten in de toekomst de norm worden.

 

Aanbod en consumenten
FFP en kwekerskeurmerk MPS gaan in 2013 werken aan een breed en constant aanbod van duurzaam geteelde sierteeltproducten door kwekers en groothandels. Ook mogen deelnemende kwekers het FFP-label op hun hoezen of etiketten gaan zetten. Hierdoor zullen bloemisten en tuincentra sneller voor duurzame bloemen en planten kiezen, denkt FFP. Daarnaast volgt er in 2013 promotie van Fair Flowers Fair Plants bij consumenten.

Ondertekend bij bloemist
Het samenwerkingscontract werd op 27 november 2012 ondertekend door de voorzitters van de twee stichtingen: Sjef Langeveld (FFP) en Gerrit Ravensbergen (MPS). De ondertekening vond plaats in bloemenwinkel Hortus Flora van Chris Leichtenberg te Maassluis.