Skip to main content

Nieuwe vorm van opleiden sierteelt

13 mei 2012

Nederland is een kennisland, op vele terreinen en zeker in de sierteeltsector. Overdracht van die kennis is een bijzonder fenomeen. Flower Academy, een begrip op het gebied van cursussen in de sierteelt, heeft een totaal nieuw concept ontwikkeld: Floweracademy TV.

Online praktijkgerichte cursussen, wereldwijd te volgen in iedere gewenste taal. Op 25 april is dit e-learning platform onder de titel ‘Learning = Earning’ officieel gelanceerd. Dat gebeurde in de sfeervolle omgeving van PTMD met zijn inspirerende showrooms en onder muzikale begeleiding van de Japanse concertpianist Daisuke Kanamaru. Veel prominente figuren uit de sierteeltsector waren daarbij aanwezig. Floweracademy.TV is specifiek bedoeld voor medewerkers van bedrijven. In economisch lastige tijden zijn het verlagen van derving en het verhogen van de omzet een belangrijke voorwaarde voor succesvol ondernemen. ,,Talentvolle medewerkers, die passie en betrokkenheid tonen, zijn de sleutel tot succes in alle schakels van de sierteeltketen”, zei Lucas Jansen bij de kick-off van dit online cursusprogramma. ,,Leid uw medewerkers daarom op tot ambassadeurs van uw bedrijf met behulp van Floweracademy.TV”

In zijn presentatie liet Lucas Jansen zien dat alleen al door onjuiste behandeling en een slechte presentatie het met de kwaliteit van de producten vaak bedroevend gesteld is. Het komt als hoogwaardig product bij de kweker vandaan, maar hoe er verder mee om te gaan is bij velen onbekend. Met behulp van korte eigentijdse instructievideo’s in combinatie met aanvullend lesmateriaal kan men onafhankelijk van plaats en tijd de gewenste kennis opdoen over productie en achtergronden, het assortiment en de verzorging. En dat zal zeker leiden tot verbetering van de kwaliteit. De resultaten zijn meetbaar en dat is met name interessant voor de bedrijven die hun medewerkers deel willen laten nemen aan deze cursussen. Floweracadamy.TV is een initiatief van Lucas Jansen in samenwerking met diverse partners; specialisten op het gebied van videoproducties, ICT & media, marketing, retail-kennis en educatie. Meer informatie: www.floweracademy.TV

bron: Dichtbij