Skip to main content

Nolina genomineerd voor de Glazen Tulp

7 december 2011

De Nolina Boomkwekerijen zijn genomineerd voor de Glazen Tulp. In de categorie tuinplanten heeft de clematis Tai Yang, uit de Clematis Evergreen collectie, de finale gehaald van de prestigieuze Flora Holland Award, ‘De Glazen Tulp’ 2012′.

‘Ja daar zijn wij trots op.’ Ze ogen bescheiden, maar trots zijn ze. Marcel en Steef de Lange, de derde generatie eigenaren van de Nolina Kwekerijen. ‘De clematis Tai Yang is een echte beauty. Op www.nolina.nl is de rijk bloeiende plant onder The Evergreen Collection 16 / 24 cm in zijn volle glorie te bewonderen. Wie het voorjaar in huis wil halen moet zeker in de tuincentra op zoek naar deze plant.

Hoge ogen

‘De Glazen Tulp’ is een initiatief van Flora Holland. De prijs wordt in verschillende categorie├źn toegekend aan nieuwe producten die op de veiling werden ge├»ntroduceerd. De producten worden door een vakjury beoordeeld en genomineerd. ‘Nee, wij hebben deze clematis niet zelf ter beoordeling ingestuurd’, benadrukken Marcel en Steef. Op 15 december presenteren zij de plant voor een jury bestaande uit Rob Verlinden, van het SBS6 programma ‘Robs grote tuinverbouwing’, TV en radio presentatrice Myrna Goossen (Omroep Max en Radio5) en Pascal Koeleman en Rudi Tuinman architecten van 2Dezign. De jury probeert vooral door de ogen van het publiek te kijken. En dat zou wel eens kunnen betekenen dat de clematis Tai Yang hoge ogen kan gaan gooien. De winnaars worden op 19 januari 2012 bekend gemaakt.

Robiticatoepassing

Dat planten goed gedijen in een harmonieuze omgeving blijkt bij de Nolina Kwekerijen. Zowel de in binnen als buitenkwekerij is het een genot om rond te kijken. De beide eigenaren en de medewerkers in de kwekerij en op kantoor stralen betrokkenheid voor het bedrijf en passie voor het vak uit. Met een totale bedrijfsoppervlakte van 150.000 vierkante meter waarvan 80.000 meter onder glas en met een wereldwijde export, kunnen de Nolina Kwekerijen rustig tot de grote spelers van Kaag en Braassem worden gerekend. Roboticatoepassingen garanderen effectiviteit, efficiency en kwaliteit van de producten. De medewerkers hebben duidelijk plezier in hun werk. ‘Wat het betekent dat we genomineerd zijn? Het is een geweldige waardering voor de inzet van al onze medewerkers en het zet het bedrijf op de kaart’, aldus Marcel en Steef de Lange.