Skip to main content

Positieve stemming tijdens FloraHolland Trade Fair Aalsmeer

4 november

De FloraHolland Trade Fair werd dit jaar bezocht door ruim 10.000 bezoekers. Bij zowel standhouders als bezoekers heerste een positieve stemming tijdens deze internationale handelsbeurs in Aalsmeer waarbij het leggen van contacten, het opdoen van inspiratie en het voorbereiden van orders centraal stonden. Opvallend was de grootschalige internationale interesse. Tijdens een speciale ‘100 jaar FloraHolland’-bijeenkomst op de eerste dag van de Trade Fair werd officieel bekend gemaakt dat FloraHolland het predicaat Koninklijk is toegekend. Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland Johan Remkes maakte deze toekenning officieel bekend.

Inspiratie en innovatie
Bezoekers van de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer lieten zich door de vele noviteiten, trends, innovaties en het brede aanbod van planten en bloemen volop inspireren. Het FloraHolland Trends- en Conceptenplein werd druk bezocht door kopers en hun klanten. In de segmentpresentaties werden de getoonde concepten vertaald naar praktische toepassingen voor de winkelschappen. In totaal bood de beurs met zo’n 18.000 m2 beursoppervlakte ruimte aan meer dan 650 kwekersstands. Dankzij de speciaal ontwikkelde Trade Fair App, waar goed gebruik van werd gemaakt, waren standhouders eenvoudig te vinden. Janneke van Steijn van J.M. van Steijn & Zn. die voor het tiende opeenvolgende jaar op de Trade Fair Aalsmeer aanwezig was: “Veel bestaande klanten zijn langsgekomen en misschien kunnen we wat nieuwe orders verwachten. Op de Trade Fair is persoonlijke contact, ook met eindklanten, goud waard.”

Best Stand Award
Dit jaar is op de FloraHolland Trade Fair een nieuwe prijs voor standhouders geïntroduceerd: de ‘Best Stand Award’. Daarbij is gekeken naar styling, boodschap, productgebruik, innovatie, standbemanning, lay out en traffic. Winnaar Stolk Brothers kreeg de award uit handen van juryvoorzitter Marc Eijsackers tijdens het goed bezochte Trade Fair Café.

 

FloraHolland Trade Fair Naaldwijk
De volgende internationale handelsbeurs is de FloraHolland Trade Fair Naaldwijk, die van 14 tot en met 16 maart 2012 georganiseerd wordt. Inschrijven voor de beurs in Naaldwijk is nu al mogelijk.