Skip to main content

SPTV ontvangt veel bezoekers tijdens ‘Week over water’

6 september 2010

Op zondag 5 september nam Stichting Platform Tuinbouw Veenstreek deel aan de door de gemeente georganiseerde ‘Week over het water’: een dag ter promotie van de lokale en interlokale watergeschiedenis.

Geïnteresseerden konden bij het sluisje aan de Noordkade inschepen op platbodems voor een tocht door de Veense polder. Langs de route werden meerder culturele en historische activiteiten georganiseerd zoals sterke verhalen vertellen, samen zingen en het veilen van bloemen.

Op het oude Veilingterrein naast het sluisje verzorgde SPTV een presentatie over het veilen van door de jaren heen en een veiling van in de Roelofarendsveen geteelde producten zoals Chrysanten, freesia’s en dahlia’s. De bezoekers mochten zelf achter de kopersbankjes plaatsnemen en kregen een bos bloemen aangeboden op het moment dat ze exact afklokten op de door de veilingmeester genoemde prijs. De belangstelling voor het evenement was groot. Vele bezoekers verlieten de oude veiling een mooie Veense bos bloemen en historische kennis rijker.

In de oude veiling was verder nog een fototentoonstelling te zien van de Stichting Oud Alkemade. De expositie liet een mooi overzicht zien van de oude veilingactiviteiten, de Veense inmakerij en café Wagenaar.