Skip to main content

Succesvolle streekmarkt VEBO

3 september 2012

Afgelopen zaterdag 1 september werd in Rijpwetering voor de 76e keer de VEBO georganiseerd. Deze veekeuring en bijbehorende streekmarkt werd mede dankzij het mooie goed bezocht. Ook de stand van Platform Tuinbouw Veenstreek en LTO Noord mocht zich verheugen in veel belangstelling.

Platform Tuinbouw Veenstreek nam voor de tweede keer deel aan de VEBO. Met als belangrijkste doelstelling het promoten van de gemeentelijke tuinbouw onder het aanwezige publiek. Blikvangers op de stand waren twee door bloemist Syl-n-Meer gemaakte bloemstukken waar alleen in de gemeente Kaag en Braassem geteelde producten verwerkt waren. De reacties van bezoekers op deze bloemstukken waren zeer enthousiast.

De stand van Platform Tuinbouw Veenstreek en LTO Noord werd ook bezocht door burgemeester van der Velde en – met het oog op de naderende verkiezingen – door campagneteams van de VVD en het CDA. Vertegenwoordigers van beide politieke partijen konden met eigen ogen het brede assortiment in Kaag en Braassem geteelde bloemen en planten aanschouwen.

Uiteraard konden de bezoekers van de VEBO de producten in de stand, afkomstig van zowel de sierteelt als de akkerbouw, kopen. Daarnaast was er informatie verkrijgbaar over de tuinbouw in het algemeen en Platform Tuinbouw Veenstreek en LTO Noord in het bijzonder. Gezien de bezoekers-aantallen, het prachtige weer en de enthousiaste reacties van het aanwezige publiek kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde dag.