Skip to main content

Veense kweker genomineerd voor Tuinbouw Ondernemersprijs 2012

Tulpenbroeier Wesselman Flowers, Van den Berg RoseS, Ter Laak Orchids en Enza Zaden BV zijn de vier kanshebbers om de Tuinbouw Ondernemersprijs van 2012 te winnen.

Tulpenbroeier Wesselman Flowers uit Roelofarendsveen is een marktgericht en innovatief bedrijf. Om het productieproces zo efficiënt en duurzaam mogelijk te laten verlopen, heeft Wesselman Flowers de afgelopen jaren een aantal innovaties doorgevoerd zoals de composteerbare hoes en recyclebare kartonnen emmers. Wesselman Flowers dankt zijn nominatie verder aan het feit dat het bedrijf in staat is het oer-Hollandse product tulp toegevoegde waarde te geven en het daardoor beter te positioneren. Wesselman Flowers zorgt voor een positieve uitstraling van de sector en heeft een stimulerende rol voor collega’s, aldus de jury. Rabobank Groene Hart Noord heeft de tulpenbroeier voorgedragen.

Vervolg

De jury zal zich de komende weken buigen over de keuze welk bedrijf zich de winnaar voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2012 mag noemen. De winnaar wordt bekendgemaakt op dinsdag 10 januari in de Keukenhof in Lisse tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Productschap Tuinbouw.

De jury van de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs bestaat uit:  L.H.M.  Zwinkels (voorzitter), H. Lemkes, (adviseur Koninklijke Lemkes BV), J. van der Wekken (directeur DLV Plant), J.G.M. Wijering (Ministerie Economische Zaken, L.&I), T. van Marrewijk (TVM Advies – financieel adviseur).

Dragende organisaties

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt mogelijk gemaakt door de volgende organisaties die zich inzetten voor de Nederlandse tuinbouw: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie; Productschap Tuinbouw; FloraHolland; Horti Fair, Dutch Produce Association; Interpolis, Rabobank, Vakblad voor de Bloemisterij|Boomkwekerij, Flynth.

Lees hier een interview met genomineerde ondernemer Joost Wesselman: interview