Skip to main content

VNO-NCW West voor meer glastuinbouw in Zuid-Holland

KAAG EN BRAASSEM – 11 november 2009

Ondernemersorganisatie VNO-NCW West steunt de provincie in zijn zoektocht naar een grootschalige locatie voor glastuinbouw. Of de kassen in Kaag en Braassem komen of in Overflakkee, maakt VNO-NCW West niet uit, zolang het contact met de greenports maar gegarandeerd is.

De provincie Zuid-Holland wil 400 hectare nieuwe grond voor de glastuinbouw inrichten en heeft onderzoeksbureau Royal Haskoning gevraagd om een geschikte plek te vinden. Het bureau kwam met locaties in Kaag en Braassem en in Overflakkee. De gemeenteraad heeft zich inmiddels tegen een nieuw kassengebied in Kaag en Braassem uitgesproken.

Volgens VNO-NCW West is de glastuinbouw ‘een cruciale pijler onder de economie van Zuid-Holland’. ,,Ondanks de recessie zijn de vooruitzichten van het glastuinbouwcomplex goed en rechtvaardigen investeringen in een nieuwe glaslocatie”, zegt de werkgeversorganisatie in een persbericht.

Voor VNO-NCW West is het belangrijk dat het nieuwe complex in Zuid-Holland wordt gerealiseerd, om de aansluiting met de greenports niet te verliezen. Daar zitten de veilingen, de toeleveranciers, de kennisinstituten en dienstverlenende bedrijven. Alleen vanuit de clusters is innovatie mogelijk, zegt beleidsmedewerker Rob de Vree van VNO-NCW West.

Met 400 hectare extra grond is de werkgeversorganisatie eigenlijk niet tevreden. Meer grond zou wenselijk zijn, maar de werkgevers willen niet overvragen. ,,Die 400 hectare zou in elk geval al hartstikke mooi zijn”, meent De Vree.Gepubliceerd op 10 november 2009, 17:50