Skip to main content

1e Greenport Café

9 mei 2011

BLOEMEN EN PLANTEN VERDIENEN BETER’

‘Bloemen en planten verdienen beter’. Onder dat motto wordt op donderdag 26 mei het eerste Greenportcafé Aalsmeer gehouden voor iedereen die bij de sierteeltsector betrokken is. Sprekers zijn Marco van Zijverden (CEO Dutch Flower Group), Ivo Brautigam (directeur Bloemenbureau Holland), Peter Oei (SIGN) en Jaap Bond, voorzitter van Greenport Aalsmeer. Het Greenportcafé wordt gehouden in showkas De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug, het programma duurt van 15.00 – 17.00 uur en Monique Ooms leidt de discussie. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.greenportaalsmeer.nl.


,,De prijzen voor bloemen en planten staan onder druk. Toch hoort de branche volgens het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie bij de topsectoren. Is er iets mis?’ Daarover gaat op het op 26 mei tijdens het eerste Greenportcafé Aalsmeer. De organisatie rekent, gezien de sprekers en de actuele problemen, op een inspirerende bijeenkomst. Alle ondernemers in de sierteeltcluster zijn uitgenodigd en ook belangstellenden zijn van harte welkom. ,,Het gaat niet alleen om de huidige problemen in de markt, maar ook hoe de sierteelcluster daar als geheel mee omgaat. Denk aan infrastructuur, instroom van medewerkers en behoud van kennis’’, aldus de initiatiefnemers van het Greenportcafé.  

Inspirerende sprekers

Peter Oei van SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland/InnovatieNetwerk) gaat in op de mogelijkheden van de markt van (over)morgen, waarmee ondernemers nu al rekening mee kunnen én moeten houden. ‘Out of the box’ -denken en doen biedt nieuwe kansen, maar hoe speel je daar op in?Directeur Ivo Brautigam van Bloemenbureau Holland gaat met de bezoekers in discussie over het denken vanuit de consument en de rol van nieuwe media, social media. Op beide terreinen heeft Bloemenbureau Holland een nieuwe visie en plannen ontwikkeld, waar sierteeltondernemers op in kunnen haken.Marco van Zijverden, CEO van de Dutch Flower Group, geeft zijn visie op strategie en samenwerking. De Dutch Flower Group, wereldwijd de grootste sierthandelsonderneming, is per 1 mei een strategische alliantie aangegaan met Mavuno, een van de grootste internationale sierteeltproducenten met vestigingen in Afrika. Wat zijn hiervan de achtergronden en gevolgen? Met de bezoekers van het Greenportcafé en voorzitter Jaap Bond van Greenport Aalsmeer gaan de sprekers in discussie onder leiding van Monique Ooms. De inloop in showkas De Arendshoeve is vanaf 15.00 uur, het programma duurt van 15.30 tot 17.00 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Na aanmelding via www.greenportaalsmeer.nl krijgen bezoekers een bevestiging en routebeschrijving toegezonden.