Skip to main content

22 april Horti Fair/Flynth symposium

22 februari 2010

Het Horti Fair/Flynth-symposium wordt dit jaar gehouden op 22 april, een half jaar eerder dan gebruikelijk.

De organisatoren hebben hiertoe besloten, omdat er door de huidige economische ontwikkelingen in de tuinbouw meer behoefte is aan informatie- en kennisuitwikkeling over nieuwe samenwerkingsvormen.
Voormalig Robecotopman prof.dr. Jaap van Duijn is de topspreker, dagvoorzitter is Jacobine Geel. Inhoudelijke bijdragen worden bovendien geleverd door Koen Slippens van groothandel Sligro, trendwatcher en specialist in nieuwe media Kristian Esser en een deskundigenpanel uit de sector.

Het symposium voorafgaand aan de Horti Fair is de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot de opmaat voor de vakbeurs, die dit jaar wordt gehouden van 12 tot en met 15 oktober in Amsterdam.
Het symposium is bestemd voor relaties van beide organisatoren: ondernemers in de tuinbouw en daaraan verbonden bedrijfstakken, vertegenwoordigers van organisaties en beleidsmakers.

Duurzaam verdienen
De sprekers gaan in hun presentaties en discussies met de aanwezigen ook in op het beursthema van de Horti Fair, ‘Duurzaam verdienen’. Internationaal staat de Nederlandse tuinbouw in duurzaamheid aan de top, maar er zijn nog onvoldoende verdienmodellen ontwikkeld. Een panel van vier deskundigen uit de sector zullen de sprekers bevragen op de mogelijkheden die hun ideeën voor de tuinbouw hebben. Het symposium begint op donderdagmiddag 22 april om 15.00 uur in de afmijnzaal van FloraHolland in Rijnsburg.