Skip to main content

Asje van Dijk opent Kom in de Kas

Asje van Dijk, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, verricht op 2 april de officiële opening van Kom in de Kas 2009.

Plaats van handeling is Naktuinbouw in Roelofarendsveen. Aan het evenement doen dit jaar ruim 200 bedrijven verspreid over alle provincies mee.Kom in de Kas is de landelijke open dag van de Nederlandse glastuinbouw en vindt dit jaar voor de 32e keer plaats. Sinds enkele jaren wordt Kom in de Kas officieel geopend op een aansprekende locatie. Dit jaar is gekozen voor Naktuinbouw in Roelofarendsveen. Deze instantie keurt en toetst teeltmateriaal in de bloemisterij-, boomkwekerij- en groentesector en is als kennisinstituut gespecialiseerd in de identiteit hiervan. Op 1 april opent Naktuinbouw de uitbreiding van het kassencomplex.

De landelijke opening van Kom in de Kas op 2 april bestaat uit een ochtendprogramma en een middagprogramma. ’s Ochtends kunnen bezoekers deelnemen aan excursies (bij Ball Holland en Royal van Zanten in Rijsenhout), aan workshops (over Personeel Vinden en Personeel Binden) en aan een rondleiding door het gebouw van Naktuinbouw.