Skip to main content

Bedrijven uit gemeente Kaag en Braassen in Hillenraad 100

29 oktober 2011

Hillenraad 100

Tulpenbroeier Wesselman Flowers uit Roelofarendsveen behoort opnieuw tot de meest toonaangevende glastuinbouwbedrijven in Nederland. Op vrijdag 28 oktober werd tijdens het jaarlijkse Hortigala bekend gemaakt dat het bedrijf van de 100e naar de 95e plaats  is gestegen op deze lijst. De lijst wordt aangevoerd door de Dutch Flower Groep, gevolgd door Rijk Zwaan en bloemenveiling FloraHolland.

De Hillenraad 100 wordt jaarlijks samengesteld door een expertcomité onder voorzitterschap van voormalig staatssecretaris en minister professor Willem Vermeend. Hieraan gaat een lang beoordelingsproces vooraf. Het comité nomineert eerst ruim 150 bedrijven uit de 10.000 ondernemingen die actief zijn in de glastuinbouw. Alle genomineerde bedrijven worden vervolgens beoordeeld op onder andere omzet, winstgevendheid, kredietwaardigheid, marktaandeel, innovatiekracht en duurzaamheid. De 100 best scorende bedrijven worden aan de Hillenraad 100 toegevoegd.

Wesselman Flowers is een van vele tulpenbroeiers die actief is in de gemeente Kaag en Braassem. De benoeming van het bedrijf in de Hillenraad 100 toont aan dat de glastuinbouw in de gemeente Kaag en Braassem in het algemeen en de tulpenteelt in het bijzonder springlevend is en er (inter)nationaal toe doet.

Jonge bedrijvenklassement

Maar het groene bedrijfsleven uit de gemeente Kaag en Braassem is ook vertegenwoordigd in het jonge bedrijvenklassement van de Hillenraad 100. Addenda®, een telersvereniging van een aantal vooraanstaande Campanula-kwekers, neemt in dit klassement een prachtige tweede plaats in. Potplantenkweker Henri van der Does uit Woubrugge is een zeer actief en betrokken lid van Addenda®. (lees voor meer informatie dit artikel)

Het jonge bedrijvenklassement bestaat uit een selectie van 10 veelbelovende nieuwkomers in de sector. Bedrijven in dit klassement zijn maximaal 7 jaar oud en hebben in korte tijd hun bestaansrecht bewezen. Ze zijn het bewijs van vernieuwing in de sector. De lijst wordt aangevoerd door Willem & Drees, gevolgd door Addenda en Plantlab.