Skip to main content

FloraHolland wordt Koninklijk

2 november 2011

Veiling FloraHolland krijgt het predicaat ‘Koninklijk’. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens een speciale ‘100 jaar FloraHolland’-bijeenkomst op de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer.


Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland Johan Remkes maakte de toekenning van het predicaat officieel bekend. Dit deed hij samen met de burgemeesters uit Aalsmeer en de andere FloraHolland-vestigingsplaatsen. Met een druk op de knop verscheen op een groot scherm een koninklijke kroon, opgebouwd uit honderden fotootjes van mensen, bloemen en planten.

Volgens bestuursvoorzitter Bernard Oosterom is de toekenning van het predicaat Koninklijk vooral een erkenning voor de duizenden kwekers, medewerkers en klanten van FloraHolland die sinds 1911 betrokken zijn geweest bij de bloemenveilingen in Nederland: ‘We gaan als Koninklijke Co√∂peratieve Bloemenveiling FloraHolland met trots en vertrouwen de toekomst in, met de ambitie ook de komende honderd jaar een excellente dienstverlener te zijn voor al onze leden en klanten’.

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij