Skip to main content

Bloemen kleuren paasdagen geel

3 april 2010

Tulpen doen het dit jaar goed tijdens de paasdagen en vooral de gele gingen de afgelopen dagen van de hand, blijkt zaterdag uit cijfers van FloraHolland.

 

De afgelopen week werden in de drie exportvestigingen van FloraHolland (Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg) bijna 76 miljoen stelen geveild. Dat waren er meer dan vorig jaar in de week voor Pasen, toen het ging om 69 miljoen stuks. Bovendien kwam de prijs per steel gemiddeld uit op 13,4 cent en dat was anderhalve cent meer dan vorig jaar.

Geel werd in groten getale aangeboden, maar ook voor wit en de modekleur paars betaalden de handelaars volgens FloraHolland een goede prijs.

De kleur geel voerde ook bij andere bloemen de boventoon en zal zeker terug te vinden zijn in menig gemengd paasboeket met rozen, fresia’s, chrysanten of gerbera’s en natuurlijk zonnebloemen. Ook bij de kamerplanten was er veel aanbod van geel.

Voor ruim 40 procent van de Nederlandse en Britse consumenten is een bloemetje het favoriete paascadeau, blijkt uit onderzoek van het Productschap Tuinbouw. In Duitsland en Frankrijk geldt dat voor 28 procent van de mensen die een paascadeautje willen geven. De Duitsers zijn veel meer dan Nederlanders geneigd om met Pasen taart, gebak of snoep te kopen. De Britten kopen veel meer dan anderen kaarten ter gelegenheid van Pasen. In alle vier landen geldt dat naast bloemen vooral paaseieren, al dan niet van chocolade, worden gegeven.

Bron: ANP