Skip to main content

Bloemenbureau blijft onafhankelijk

27 mei 2011

Het Bloemenbureau Holland blijft een onafhankelijke en neutrale organisatie als FloraHolland mogelijk in de toekomst het promotiegeld gaat innen. Dit zegt de BBH-directeur Ivo Brautigam.

Brautigam zegt dat er voor het BBH niet zoveel zal veranderen mocht de financiering niet meer via het PT maar via de veiling gaan lopen.  Brautigam: ,,Wij blijven een zelfstandige organisatie met een zelfstandige aansturing en een zelfstandige rol. Over het bestuursmodel wordt nog gesproken.

Marketingvisie

De directeur wijst er daarnaast op dat de marketingvisie van BBH, BBH 3.0 genaamd door het bestuur goed is ontvangen en dat die visie nu wordt omgezet in een businessplan.

BBH 3.0

In BBH 3.0 wordt uit de doeken gedaan hoe de consumentenmarketing in de sierteeltsector gebundeld kan worden en hoe er consumentgerichte marketing bedreven kan worden met een maximaal budget, maximale kracht en een maximaal promotie-effect. Brautigam weet nog niet of BBH in Leiden gevestigd blijft of verhuist naar een van de vestigingen van FloraHolland.

Voorstel naar leden FloraHolland

In juni wil FloraHolland in de algemene ledenvergadering de leden voorstellen om de geldstromen voor promotie voortaan via de veiling te laten lopen in plaats van het Productschap Tuinbouw. In december wordt er vervolgens over gestemd.

© Vakblad voor de Bloemisterij

//