Skip to main content

Bloemist kiest voor Nederlandse bloemen

12 april 2012

Nederlandse bloemisten geven in ruime meerderheid (bijna 80%) de voorkeur aan snijbloemen uit eigen land. De Nederlandse snijbloem wordt als een kwaliteitsproduct gezien.


Nederlandse bloemisten geven in ruime meerderheid de voorkeur aan snijbloemen uit eigen land, vooral als het om rozen gaat. Dat blijkt uit een enquête onder het Bloemistenpanel van Productschap Tuinbouw waar 166 Nederlandse bloemisten aan meededen. Van hen vindt slechts 20% dat het land van herkomst niet uitmaakt.

Van welke teler
De Nederlandse bloemist wil daarnaast vaak weten (soms afhankelijk van de soort bloem) van welke teler het product afkomstig is. 37% wil dat altijd weten, 25% vaak, en 8% soms. Daartegenover staat dat 22% niet geïnteresseerd is in die informatie (en 8% heeft geen mening).

Kwaliteitsproduct
Van de Nederlandse bloemisten meent 51% dat ze zich met bloemen uit Nederland kunnen onderscheiden.”Veruit het merendeel van de bloemisten vindt dat ze met Nederlandse snijbloemen een kwaliteitsproduct inkoopt”, schrijft PT. Aan de andere kant ziet ruim 30% van de bloemisten in Nederland geteelde bloemen ook als dure bloemen.

Bron: Imago Nederlandse snijbloemen – Onderzoeksresultaten uit het bloemistenpanel (PT 2012-09)