Skip to main content

Drukte op officiële opening Kom in de Kas

Kom in de Kas 2009 is gestart. De jaarlijkse open dag van de Nederlandse tuinbouw werd donderdagmiddag in Roelofarendsveen officieel geopend door Asje van Dijk, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland.

 

Zo’n 130 genodigden waren er getuige van hoe Van Dijk de slogan van Kom in de Kas onthulde door een spandoek kapot te gooien. De 32e editie van het tuinbouwevenement staat in het teken van ‘Arbeid en Scholing’ en heeft als kreet ‘Kom kijken hoe het werkt’.

  

Flinke toeloop

Naar verwachting zullen rond de tweehonderd glastuinbouwbedrijven die weekend hun deuren openstellen voor publiek. De afgelopen jaren trok Kom in de Kas ruim 200.000 bezoekers en ook dit jaar rekent de organisatie weer op een flinke toeloop, zo liet zij bij de officiële aftrap weten. De officiële opening van Kom in de Kas werd enkele jaren terug in het leven geroepen om het evenement extra kracht bij te zetten. Naast gedeputeerde Van Dijk waren ook Nico van Ruiten (voorzitter LTO Glaskracht Nederland) en Tjibbe Joustra (voorzitter Productschap Tuinbouw) van de partij. De opening vond plaats bij de nieuwbouw van NAK Tuinbouw in Roelofarendsveen.