Skip to main content

Duizenden bezoekers open dagen FloraHolland

04 oktober 2011

Vijf open dagen bij FloraHolland Naaldwijk, Eelde, Bleiswijk, Rijnsburg en Aalsmeer brachten duizenden mensen op de been. De veiling organiseerde de open dagen in het kader van haar 100-jarig bestaan. Naaldwijk opende de reeks op zaterdag 17 september, Aalsmeer sloot de open dagen op zaterdag 1 oktober af. “Het was op alle locaties een echt feest”, zegt Gertrud Olieman van FloraHolland. “Omwonenden, kwekers, veilingklanten, eigen medewerkers met hun familieleden en kinderen en gepensioneerden van de veiling genoten van wat er overal te zien en te beleven was en reageerden vaak heel verrast op dit kijkje achter de schermen.”

Tijdens drukknopwedstrijden in de veilingzalen, demonstraties en wandelroutes langs de logistieke processen kregen bezoekers iets mee van de passie waarmee in de veilingen gewerkt wordt aan de dagelijkse vermarkting van miljoenen bloemen en planten. Workshops boeketten en arrangementen maken, een bloemenquiz, behendigheidsritjes over een trekkerparcours, brandweerdemonstraties, puzzeltochten en andere kinderactiviteiten konden op enthousiaste deelname rekenen.

Veel belangstelling was er op alle marktplaatsen ook voor ‘Deel een moment van geluk’, de boekettenactie waarmee de 100-jarige veiling landelijk een keten van geluk deelt. Inspiratie-evenementen voor klanten en een feestelijke borrel tijdens de algemene ledenvergadering in juni markeerden de start van het jubileumjaar. De viering van het honderdjarig bestaan van FloraHolland wordt later dit jaar vervolgd met onder meer feestelijke bijeenkomsten voor kwekers, medewerkers en relaties van de veiling.