Skip to main content

Gewasbeschermingsdag voor hele tuinbouw

26 februari 2010

LTO Groeiservice, Wageningen UR Glastuinbouw en Productschap Tuinbouw organiseren op 18 maart een gewasbeschermingdag in Bleiswijk. Onderzoek en kennisontwikkeling over gewasbescherming in de glastuinbouw staan centraal op deze themabijeenkomst.

Er zijn presentaties van alle partijen die onderzoek doen of recent deden. Deelname levert telers en andere geïnteresseerden punten op voor verlenging van de spuitlicentie.

De dag omvat presentaties in laboratoria en kassen en discussiebijeenkomsten over Botrytis en over nieuwe plagen en natuurlijke vijanden. Er zijn workshops over gewasgezondheid in 2020 en over gewasbeschermingtechniek nu en in 2020.

Het (voorlopige) programma is:

12.30 uur          : bezoek proef recirculatie en emissie rozenteelt bij Meewisse (facultatief)

14.00 uur          : opening door T. Aerts (LTO Glaskracht Nederland)

14.15 uur          : rondleidingen en standbezoek

15.30 uur          : workshop of discussiebijeenkomst

16.30 uur          : workshop of discussiebijeenkomst

17.30 uur          : buffet

18.30 uur          : bezoek presentaties en stands

20.30 uur          : sluiting

LTO Groeiservice, Wageningen UR Glastuinbouw en Productschap Tuinbouw versturen volgende week per e-mail de uitnodigingen voor de dag, die plaatsvindt bij Wageningen UR Glastuinbouw, Violierenweg 1, 2665 MV Bleiswijk. Aanmelden is verplicht. De bijeenkomst is gratis voor telers. Niet-telers / toeleveranciers betalen € 50. Om de bijeenkomst mee te laten meetellen voor verlenging van de spuitlicentie, betalen telers € 50. Voor niet-telers of toeleveranciers bedragen de kosten dan € 100. Voor verlenging van de spuitlicentie is het vereist de geldige spuitlicentiepas mee te nemen.

Bron: KAS Magazine