Skip to main content

LTO Glaskracht vreest vertraging energiebeleid

24 februari 2010

LTO Glaskracht vreest vertraging van het energiebeleid door de val van het kabinet. De organisatie vreest dat het voorrang geven van WKK-stroom boven grijze stroom tijdens congestie op het hoogspanningsnet, het verbeteren van de gasmarkt en het versneld aanleggen van wegen daardoor vertraging oploopt.


Dat meldt het Vakblad voor de Bloemisterij. Voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland vindt dat de voortijdige beëindiging van het kabinet-Balkenende IV ongelegen komt. Een aantal voor de glastuinbouw belangrijke dossiers dreigt daardoor volgens hem vertraging op te lopen, met name als die door de Tweede Kamer het predicaat ’controversieel’ opgeplakt krijgen.

Hij noemt in dat kader de wijziging van de Gas- en Elektriciteitswet. Die regelt dat WKK-stroom tijdens congestie bij teruglevering aan het hoogspanningsnet, voortaan voorrang krijgt boven grijze stroom. Maar ook verbetering van de gasmarkt is onderdeel van de wet. “Gelukkig is die wetswijziging onlangs door de Tweede Kamer behandeld. Een meerderheid was voor aanpassing van de wet, waar we blij mee zijn. Het vervolgtraject bij de Eerste Kamer zal door de val van het kabinet echter misschien vertraging oplopen.”

Bron: Bloemisterij