Skip to main content

Nico Koomen (Naktuinbouw) neemt afscheid met koninklijke onderscheiding

15 juni 2012

Nico Koomen heeft bij zijn afscheid als directeur van Naktuinbouw op vrijdag 15 juni een Koninklijke onderscheiding gekregen. Koomen, die in 2003 al een Koninklijke onderscheiding ontving, is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Nico Koomen werd verrast met de onderscheiding tijdens een bijeenkomst in Roelofarendsveen waarbij het vak stil stond bij zijn afscheid. Hij wordt met de onderscheiding beloond voor wat genoemd wordt ‘zijn bijzondere verdiensten’.

Koomen was sinds 1973 directeur van de Stichting Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor Groente- en Bloemzaden (NAKG) en daarna ondermeer van Naktuinbouw. Vanaf 2006 is hij voorzitter van de Nederlandse Tuinbouwraad, die onder meer de Floriade organiseert.

 

Nico Koomen werd tijdens de vakbijeenkomst uitgebreid lof toegezwaaid. Benadrukt werd dat hij er aan heeft bijgedragen dat Naktuinbouw zich heeft ontwikkeld tot een expertisecentrum. Ook werd gememoreerd dat hij zich de laatste jaren zeer heeft ingezet om jong talent te interesseren in werk in de tuinbouw.

Adviseur
De 63-jarige Koomen zal nog één jaar aan Naktuinbouw verbonden blijven als adviseur externe betrekkingen.