Skip to main content

Positieve reacties op sectoradvies topteam Tuinbouw

18 juni 2011

Zowel LTO Glaskracht Nederland als Greenport Holland reageren positief op het advies uitgebracht door het topteam Tuinbouw en Uitgangsmaterialen aan minister Verhagen van EL&I. Het beschrijft op uitstekende wijze het innovatieve, duurzame en internationaal georiënteerde tuinbouwcluster, oordelen zij.

,,Al met al een uitstekende strategische agenda die ondernemers gaat faciliteren in het bereiken van ambities. De problemen en het gebrek aan rendement die telers op dit moment ervaren worden er echter niet mee opgelost. Dat is meer een marktvraagstuk waarop telers, verenigingen en handelaren zelf antwoorden moeten zien te vinden”, reageert Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Glaskracht Nederland.

Collegavoorzitter Loek Hermans van Greenport Holland prijst het topteam dat hij erin geslaagd is een advies te formuleren waarin naar voren komt: ,,Dat Tuinbouw en Uitgangsmaterialen een sector is met een uitgesproken MKB-karakter, die stevig inzet op een reële cofinanciering van de overheid, maar die ook echt verlangt.” Volgens Hermans is het belangrijk dat de tuinbouw sterk staat tussen de andere topgebieden, waarbij het van groot belang is om goed aansluiting te hebben bij de MKB-bedrijven in de sector.

 

Bron: vakblad voor de Bloemisterij