Skip to main content

Topteam Tuinbouw wil € 220 miljoen van overheid

17 juni 2011

Het Topteam Tuinbouw vraagt €220 miljoen aan minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Dat staat in het sectoradvies dat vrijdagmiddag aan de minister werd aangeboden.

Van de €220 miljoen is €70 miljoen bestemd voor kennisontwikkeling. De overige €150 miljoen vraagt de tuinbouw samen met topsector Agro & Food en is bestemd voor internationalisering. In totaal is €1,5 miljard beschikbaar voor de negen topsectoren.

De tuinbouwsector draagt zelf ook stevig bij. Naast de huidige €80-€130 miljoen wordt nog eens €115 miljoen extra geïnvesteerd om de actieagenda, die in het sectoradvies wordt uiteengezet, uit te voeren.

In het sectoradvies worden zeven actiepunten benoemd waar de tuinbouw mee aan de slag gaat (zie ‘Sectoradvies topteam Tuinbouw: Meer met minder’). De sector zet kennis, technologie en ondernemerschap internationaal in als antwoord op uitdagingen op gebied van voedsel en duurzaamheid. De Nederlandse voedings- en sierteeltsector dragen wereldwijd bij aan geluk en gezondheid.

Download hier het sectoradvies

Bron: Vakblad voor de Bloemisterij