Skip to main content

Roelofarendsveen werkt aan Flower Innovation Cluster

27 maart 2012

De tuinbouw in de regio Roelofarendsveen werkt aan de oprichting van een Flower Innovation Cluster. Dat meldde voorzitter Theo Akerboom van het Platform Tuinbouw Veenstreek tijdens een bijeenkomst op 22 maart in Roelofarendsveen.

Het Flower Innovation Cluster (FLINC) moet, volgens Akerboom, een praktijkgericht innovatiecentrum worden. Bedoeling is dat tuinders, toeleveranciers, dienstverleners, onderwijs en onderzoek via FLINC informatie met elkaar uitwisselen en tot innovaties komen.

FLINC zal zich niet alleen richten op de tuinbouw in en rond Roelofarendsveen, maar ook verbindingen leggen met de nabijgelegen greenports Aalsmeer en Duin- en Bollenstreek. Waarschijnlijk zal het kenniscentrum in fysieke zin zijn plek krijgen in het kantoor van Naktuinbouw.

Seed Valley

Voorbeelden voor FLINC zijn het succesvolle Seed Valley in de regio Enkhuizen en het Bio Science Park in Leiden. De plannen voor FLINC verkeren nog in een pril stadium. Momenteel wordt de belangstelling voor het idee gepeild onder bedrijven.

bron: Bloemisterij

Meer informatie over Flinc vindt u hier