Skip to main content

Syl-n-Meer Nederlands boekettenmeester 2011

6 juni

Sylvia Meyer van bloemist Syl-n-Meer uit Oude Wetering is op het NK boeketten maken op 4 juni als glorieuze winnaar uit de bus gekomen! Zij mag zich vanaf nu boekettenmeester 2011 noemen.

Aan het door de VBW (vereniging bloemist winkelier) georganiseerde kampioenschap deden 40 bloemisten mee, die allen uit diverse regionale voorronden geselecteerd waren. Net als vorig jaar wist Sylvia Meyer zich met glans te plaatsen voor deze finale.

Het kampioenschap vond zaterdag plaats in de Flint in Amersfoort onder de naam Floral Movement. Het thema was dit jaar ‘Goud van Oud’. Syl heeft dit tot uiting gebracht door haar boeket te plaatsen in een vaas gemaakt van oud ijzer. Het boeket zelf bestond uit een aantal bijzondere bloemen, die onder andere geteeld worden door glastuinbouwondernemers in de Veenstreek (gemeente Kaag en Braassem).

Het boeket van Syl is opgebouwd uit bloemen met een grillige vorm (o.a. zaaddozen en Celosia) om vervolgens over te lopen naar frisse bloemen met een losse vorm; de Gloriosa die geteeld wordt door de Veense kweker Richard van Ruiten en jonge Anthuriums en Craspedia.

Het gouden boeket is in ieder geval deze week (tot en met 11 juni) te bewonderen in de winkel van Syl-n-Meer aan de Meerkreuk in Oude Wetering.

Voor meer informatie: www.syl-n-meer.nl