Skip to main content

Wesselman Flowers biedt met tulpen.nl milieuvriendelijke verpakkingen

29 november 2010

Wesselman Flowers uit Roelofarendsveen verwerkt onder de naam Tulpen.nl jaarlijks vele miljoenen tulpen voor Europese retailers. In het nieuwe tulpenseizoen beschikt het bedrijf over twee milieuvriendelijke verpakkingsmogelijkheden: een recyclebare, waterdichte kartonnen emmer en een composteerbare tulpenhoes.

Composteerbare hoes

Wesselman Flowers streeft in haar bedrijfsvoering zoveel mogelijk naar duurzame en milieuvriendelijke productie- en verwerkingsprocessen. Zo is het bedrijf gecertificeerd volgens MPS-A en Global Gap. Sinds kort neemt Wesselman Flowers ook deel in Fair Flowers Fair Plants (FFP) en profileert zich daarmee wereldwijd als ondernemer die bewust kiest voor maatschappelijk verantwoorde, duurzame productie.

Recentelijk investeerde Wesselman Flowers in de milieuvriendelijke verwerking van  tulpen door het eerste aanbod van de composteerbare tulpenhoes, genaamd ‘Feel the Nature’, aan te kopen. Hierdoor kan Tulpen.nl het komende seizoen deze, door Van der Windt Verpakkingen ontwikkelde, bloemenhoes exclusief aan Europese retailers aanbieden.

De ‘Feel the Nature’  hoes is gemaakt van polymelkzuur, een grondstof die gewonnen wordt uit maïs. Zowel de hoes als de inkt op de hoes zijn hierdoor composteerbaar en kunnen gelijktijdig met het afsnijdsel van de tulpen zelf in de GFT-bak gegooid worden.

Recyclebare emmer

In de door Rebuck ontwikkelde waterdichte kartonnen emmer vond Wesselman Flowers daarnaast voor Tulpen.nl een prima en milieuvriendelijk alternatief voor de gangbare kunststof emmer.

De Rebuck-emmer is gemaakt van golfkarton, is opvouwbaar, waterdicht en kan na gebruik afgevoerd worden als oud papier. Het materiaal is bovendien geschikt om bedrukt te worden met een eigen logo of tekst. Hierdoor kan de emmer uitstekend gebruikt worden voor verkoop op de winkelvloer. Rebuck heeft Tulpen.nl gekozen als samenwerkingspartner bij het verder op de markt zetten van deze milieuvriendelijke emmer.

Meer informatie

Wesselman Flowers gelooft in de marktpotentie van beide nieuwe verpakkings-mogelijkheden  Het bedrijf is ervan overtuigd dat zowel de composteerbare hoes als de recyclebare emmer Europese retailers de mogelijkheid biedt om een concreet antwoord te geven op de groeiende vraag van consumenten naar milieuvriendelijke verpakkingen en producten.

Meer informatie over deze verpakkingen is verkrijgbaar bij Joost Wesselman, 06 – 51 98 96 13 of  Sjon van der Zwet, 06 – 13 52 88 27

www.tulpen.nl/nl/groothandel/verpakkingen