Skip to main content

Bloemenbureau organiseert ‘meet & greet’ tijdens Nationale zomerbloemententoonstelling

1 augustus 2011

Van 11 t/m 14 augustus vindt in Naaldwijk de Nationale Zomerbloemententoonstelling plaats. Naar verwachting brengen ruim 25.000 bloemliefhebbers een bezoek aan de Oude Kerk. Het Bloemenbureau organiseert hier een ‘meet & greet’ om kennis te kunnen maken met de kwekers van het product.
Kwekers en veredelaars stellen al sinds jaren bloemen beschikbaar voor deze zomerse tentoonstelling. Dit jaar zorgen de promotiecommissies PurE summer flower en Alstroemeria Verrast! gezamenlijk voor een extra impuls op dit zomerse event: de mogelijkheid de kweker te ontmoeten

Zomerbloemenspecialist
De zomerbloemenliefhebbers ontvangen bij binnenkomst een vragenlijst. Antwoorden op deze vragen vinden zij bij de kwekers die aanwezig zijn. Zij zijn te herkennen aan hun opvallend groene shirts met de tekst ‘zomerbloemenspecialist’ op hun rug. “Het is een ludieke manier om kwekers en liefhebbers van bloemen met elkaar in gesprek te laten komen”, vertelt Ivo van Orden, projectmanager Bloemenbureau Holland. “Ze maken tevens kans op een zomers boeketje bloemen. Een laagdrempelige actie, die goed aansluit bij de promotieprojecten.”

Promotieproject PurE summer flowers
Het promotieproject PurE summer flowers wordt gesteund door Nederlandse en importkwekers, Nederlandse veredelaars, Koninklijke Algemene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), FloraHolland en Bloemenbureau Holland. Het project is gericht op de bloemist en consument, waarbij het ambacht centraal staat.

Promotieproject Alstroemeria Verrast!
Alstroemeria verrast! is een initiatief van Nederlandse kwekers, Nederlandse veredelaars, LTO Groeiservice, FloraHolland en Bloemenbureau Holland. Het promotieproject is gericht op de bloemist en consument. Centraal staat het bekendmaken van de verrassingen die alstroemeria’s bieden: verrassend lang en kleurrijk vaasleven.