Skip to main content

Florecom trekt in bij VKC in Roelofarendsveen

4 augustus 2011

Florecom zal op 5 september a.s. verhuizen naar een nieuw adres in Roelofarendsveen. Op die locatie is ook het VKC (Vaste Keurings Commissie) gehuisvest. Met de verhuizing loopt de stichting vooruit op de samenwerking die het tot stand wil brengen tussen Florecom, VKC, handel, veilingen, VBN en kwekers op gebied van codering in de sector.

Momenteel wordt binnen Florecom een inventarisatie afgerond met betrekking tot de enorme diversiteit aan coderingen en coderingssystemen die in de sector worden gebruikt. Deze zal eind augustus worden gepresenteerd. De verwachting is dat aan de hand hiervan afspraken worden gemaakt over een integrale productcodering met participatie van alle partijen zoals VKC, handel, veilingen, VBN, kwekers en Florecom.

“De Nederlandse tuinbouw moet voorloper zijn op het gebied van informatiemanagement alsmede nationaal én internationaal de standaard stellen. De ontwikkelingen op dit gebied gaan snel, maar zullen nog sneller moeten en kunnen”, luidde het advies van het Topteam Tuinbouw. “Daarom is samenwerking, het concentreren van kennis en kracht, van groot belang”, aldus Florecom in een reactie op de plannen.

Met de verhuizing naar de Sotaweg 25 in Roelofarendsveen wil Florecom de basis leggen voor een intensieve samenwerking op het gebied van standaarden en coderingen ter versterking van de Nederlandse sierteelt.