Skip to main content

Bouwsnelheid Braassemerland opgevoerd

2 oktober 2009

De Veense nieuwbouwwijk Braassemerland wordt de komende jaren in hoog tempo uit de grond gestampt. De gemeenteraad van Kaag en Braassem besloot deze week om de bouwsnelheid op te voeren naar driehonderd huizen per jaar.


Door sneller te bouwen, hoeft de gemeente minder lang te wachten tot de investeringen in de nieuwbouwwijk geld gaan opleveren. Hierdoor hoeft de gemeente minder rente te betalen. Sneller bouwen levert zodoende een bezuiniging op van 1,4 miljoen euro.

Onder de nieuwe planning moet de laatste van de 2250 woningen die in Braassemerland staan ingepland in 2020 worden opgeleverd. De eerste paal voor de eerste woning staat gepland voor 2011.

Bezuinigen was voor de raad de belangrijkste reden om de bouwsnelheid op te voeren. Maar er is ook een tactische reden. Projectontwikkelaars blijken meer interesse te hebben in het project wanneer er in korte tijd grotere aantallen huizen worden gebouwd. En in deze tijd van crisis kan het geen kwaad om de ontwikkelaars een beetje tegemoet te komen.

 

Bron: Leidsch Dagblad