Skip to main content

Campagne tuinbouw op MTV

3 maart 2010

De tuinbouw gaat jongeren interesseren voor de sector met commercials op muziekzender MTV. Ze maken deel uit van de campagne It’s Alive, die de sector promoot als aantrekkelijke werkgever.

Het startschot voor de campagne is 25 maart tijdens de opening van Kom in de Kas. De doelgroep zijn jongeren van 16 tot 24 jaar. De schoolverlaters in die leeftijd moeten de tuinbouw als potentiële werkgever op het netvlies hebben staan.

De campagne beoogt ook om initiatieven te verbinden die hetzelfde doel hebben, zoals Groen Werkt en Floriade Kids. Tot slot is het de bedoeling om de sector te profileren bij de Nederlandse burger, consument en potentiële werknemer.

De campagne bestaat uit 2 onderdelen: een multimediacampagne It’s Alive en een internetplatform, met carrièrekansen, lesmateriaal en links naar projecten in de sector. Het totale project kost € 3.900.000 voor 2,5 jaar, van medio 2009 tot en met 2011.

De commissies Bloemkwekerijproducten en Groenten en Fruit van het Productschap Tuinbouw gaven vorig jaar hun fiat. De commissies Bomen, Bollen en Hoveniers beraden zich nog over deelname aan het internetplatform.

Bron: Nieuwe Oogst.nu