Skip to main content

De noodzaak van certificeringen

3 november 2011

Certificering wordt steeds belangrijker in de afzet van bloemen en planten. Een aantal retailers gaan per 2012 eisen dat alle sierteeltproducten gecertificeerd zijn. Dit omvat MPS of Global-Gap en tevens aanvullende eisen op het gebied van gewasbestrijdingsmiddelen en sociale componenten. Om deze reden organiseren FloraHolland en Sierafor een aantal informatieavonden om kwekers over deze belangrijke ontwikkeling te informeren. Sierafor is met een omzet van 100 miljoen euro één van de grootste bloemen- en plantenleveranciers in Europa en specialist in totaalconcepten van bloemen en planten voor de retail.


Na de Tulpenkwekers zijn onlangs de Narcissen- en Hyacintenkwekers geïnformeerd over certificering. Bij deze producten is het aandeel certificering nog relatief laag. Dit kan een bedreiging vormen omdat zonder certificering een plek in het retailschap niet meer vanzelfsprekend is. 

Michel Mulder, commercieel directeur van Sierafor nam de kwekers mee in de wereld van de retail en de nieuwe eisen die zij stelt. De invloed van de retailers neemt door de schaalgrootte steeds meer toe.
Remco Jansen van de organisatie MPS presenteerde de ontwikkelingen vanuit de retail met de focus op Milieu en Ethiek. Om te kunnen voldoen aan deze gestelde eisen kunnen kwekers met de milieuregistratie vanuit MPS van start gaan.

Heeft u deze avond gemist en wilt u toch informatie ontvangen over MPS, dan kunt  u contact opnemen met Raymond Scheepens van MPS, T: 06-5386551 of via mail r.scheepens@my-mps.com