Skip to main content

Gemeente Kaag en Braassem geeft opdracht tot onderzoek gebied Geestweg / Floraweg

3 februari 2010

De gemeente Kaag en Braassem heeft onderzoeksbureau Oranjewoud opdracht gegeven onderzoek te doen naar de financiƫle haalbaarheid van herstructurering van het tuinbouwgebied Geestweg / Floraweg in Roelofarendsveen.

Oranjewoud zal zich in het onderzoek onder andere richten op de vraag hoe groot de tuinbouwpercelen zouden moeten worden in samenhang met de hoeveelheid water in dit gebied. De verwachting is dat het eindrapport in mei 2010 klaar zal zijn. Na presentatie van de resultaten van het onderzoek zal de gemeente vervolgens starten met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied.

In 2008 keurde de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland het door de gemeente toen voorgestelde bestemmingsplan af. De Gedeputeerde Staten gaf de gemeente vervolgens de opdracht om in 2009 een nieuw bestemmingsplan op te stellen, waarop in januari 2010 de onderzoeksopdracht aan Oranjewoud gegeven is.

Het bestuur van SPTV is van mening dat een vertegenwoordiging van ondernemers uit de glastuinbouw bij het onderzoek betrokken zouden moeten worden. Tot op heden is hierover echter nog geen contact opgenomen met SPTV of LTO Glaskracht Noord.