Skip to main content

Timo Huges boegbeeld van topteam Tuinbouw

17 februari 2011

Algemeen directeur Timo Huges van FloraHolland wordt het boegbeeld van het topteam Tuinbouw. Dat heeft minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) woensdag 16 februari bekend gemaakt tijdens een werkbezoek aan greenport Venlo.


Volgende week maakt het ministerie de samenstelling bekend van alle negen topteams. Tot nu toe heeft Verhagen alleen bekend gemaakt wie het boegbeeld wordt van de topteams Tuinbouw, Agrofood en Logistiek. Voor Agrofood wordt dat Cees ’t Hart, bestuursvoorzitter van FrieslandCampina. Logistiek krijgt voormalig KLM-topman Leo van Wijk als boegbeeld.

Het kabinet heeft negen economische topsectoren aangewezen. Bedoeling is dat elke topsector een eigen topteam krijgt. In dat team zit een boegbeeld van de sector, een vooraanstaand wetenschapper, een hoge ambtenaar en een innovatieve topondernemer.

Uiterlijk in mei zullen de topteams Verhagen adviseren over de ambities en speerpunten van hun sector. Economische topsectoren maken kans op extra overheidsgelden.