Skip to main content

Tuinbouwbattle in de Veen

Op de basisschool de Roelevaer woedt sinds kort een fel tulpengevecht. Leerlingen van groep 7/8 dagen elkaar uit om met een mobiele teeltinstallatie de mooiste tulpen te broeien. Hoe dat af gaat lopen, leest u hier.

Basisscholen De Roelevaer in Roelofarendsveen doet mee aan de allereerste Tuinbouw Battle in de regio Aalsmeer. Via deze battle gaan leerlingen van groep 7/8 met een mobiele teeltinstallatie zelf tulpen kweken in de klas. Met speciale verlichting, een tijdschakelaar, uitgebreide instructie en hulp van vrijwilligers kweken zij in 4 weken tulpen die ze mogen verkopen of weggeven. 

Met de Tuinbouw Battle wil Greenport Aalsmeer de jeugd meer kennis bijbrengen over de sierteeltsector, interesse bij scholieren opwekken voor een opleiding en carrière in de agrarische sector en tenslotte het imago van de sector een boost te geven. Het is een uitdagend en leerzaam project waar leerlingen in hun eigen klaslokaal, tulpen kweken. 

Experts uit de sector
Als onderdeel van het project begeleiden experts uit de sector de klas en delen zij hun kennis om de leerlingen te enthousiasmeren voor het sierteeltcluster. Een bedrijfsbezoek bij de telers hoort ook bij het programma. Zowel de mobiele teeltinstallatie als het lespakket en het stekmateriaal worden tijdens de battle kosteloos ter beschikking gesteld door Greenport Aalsmeer en haar partners in het project.